Tophockey

Wedstrijdverslag DSHC H1 4 - 1 Derby H1

Nieuws afbeelding 25-3-2013 Heren,

In barre omstandigheden werd er om 13.15 uur verzameld in het altijd gezellige Sportcafe van het Sportcentrum. Gesprek 1 van de dag: ga je met of zonder legging spelen? Gesprek 2 van de dag: mag je met muts op spelen, een vraag die het Hockeybestuur perfect wist te beantwoorden met verwijzingen naar de betreffende artikelen in de statuten en reglementen van de Delftsche Studenten Hockey Club. 

In de voorbespreking bleek dat onze coach en lieftallige manager de nodige voorbereidingen tegen de kou hadden getroffen. Hier kon het in ieder geval niet aan liggen tijdens deze pot tegen de nummer 9 uit de poule. Een team dat zo laag staat geklasseerd klinkt niet heel gevaarlijk, echter hadden we het uit op Derby bijzonder lastig gehad (en de punten daar gestolen?). Iedereen leek er nu in ieder geval wel op voorbereid dat we de punten tegen Derby niet cadeau zouden krijgen. 

Na een goede warming-up bleek vlak voor de wedstrijd bij het uittrekken van de trainingsbroeken dat vooral de stoere mannen uit het team hun reputatie niet meer hoeven waar te maken: zij hadden een lekker warme maillot bij hun chick of scharrel geleend en die onder hun hockeybroekje aangetrokken. Maar ondanks deze goede voorbereiding werden we in de beginminuten verrast door de energie en de aanvalsdrang van de mannen met het oranje-blauwe tenue. Derby was veel scherper en had in de beginfase gewoon recht op een openingsdoelpunt. Het ontbrak hun gelukkig voor ons aan koelbloedigheid en dan geldt de eeuwige wet van het hockey (en het voetbal): valt ie aan de ene kant niet, dan valt ie aan de andere kant. Ook al waren we inmiddels wel iets beter in ons spel gekomen, een 3-0 voorsprong bij rust was geflatteerd. Het aantal goed uitgespeelde mogelijkheden (aanvallen zoals we ze getraind hebben) nam weliswaar toe, het was vooral aan de scherpte voorin te danken dat we er 3 in legden! 

In de rust concludeerden we allemaal wel dat het er niet goed uit was gekomen in de eerste 35 minuten. We stonden weliswaar op een goeie voorsprong, eigenlijk werden we in iedere linie (zelfs in ieder DSHC-Derby koppeltje op het veld) op energie en inzet overklast. Met meer energie en een hoger baltempo zouden we de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken en uit kunnen hockeyen. 

Helaas was het in de 2e helft toch weer hetzelfde spelbeeld als daarvoor. Het baltempo lag te laag en de felheid was toch te weinig aanwezig. Gelukkig kwamen we op 4-0 en was de wedstrijd eigenlijk toen al gespeeld. Maar het zou leuk zijn geweest als we op een volwassenere manier de pot hadden kunnen uitspelen. Nu zijn we de wedstrijd geĆ«indigd met een onnodig tegendoelpunt, een onnodige gele kaart en een niet bepaald voldaan gevoel (maar wel 3 punten in de pocket!). Aan het einde van de wedstrijd werd het op- en neer counteren. De ruimtes werden groot en het aantal kansen nam aan beide kanten toe. Er werd echter niet meer gescoord.

Ciao Ciao 1 6 6

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Sponsoren

Agenda

26-5 Thuiszondag
9-6 Thuiszondag
9-6 TD