Algemeen

Wedstrijdverslag DSHC H1 2 - 1 Amstelveen H1

Nieuws afbeelding 18-4-2013 Mannen,

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een wedstrijd met spanning, sensatie en gekke momenten. Sowieso was het al vreemd dat de zon in 2013 scheen en het kwik boven de 10 graden uitkwam en de hele lijn weer eens vol met publiek stond.

In de eerste helft redelijk wat kansen over en weer, er was niet duidelijk een betere ploeg. Wel speelde Amstelveen iets leper, iets slimmer en het was dan ook niet gek dat er na 35 minuten hockey 0-1 stond voor de mannen uit Amstelveen. Weliswaar hadden wij er wel 1 of 2 in mogen prikken, ook Marien voorkwam dat er meer doelpunten op het scorebord stonden. En het keepertje van Amstelveen hield er ook het 1 en ander uit.

Maar na rust kwam pas echt de sensatie, de reden dat ouders uit heel het land waren gekomen. Gele kaarten, een goede inzet en doelpunten van de zwart-roden. Weliswaar ook in de 2e helft een hoop te danken gehad aan Marien (maar aan de overkant stond ook een bijna gelijkwaardige keeper), toch denk ik dat we het gewoon verdiend naar ons toe hebben getrokken. We hebben geknokt tot het laatste moment en over het algemeen redelijk slim gespeeld en vooral ons eigen spelletje blijven spelen. Want gezien de spanning was het aantal blinde lange ballen naar voren, onnodige duels, etc. ruim binnen de perken!