Wedstrijdverslag: Roomburg H1 1 - 6 DSHC H1

Nieuws afbeelding 24-4-2013 Subject: Roomsoesjes 1 - 6 Delftsche mannen

Mannen,

Het onderwerp van deze mail laat niet een blijk van disrepect jegens de oranje-gekleurde mannen uit Leiden (de enige club uit Leiden, toch Wub en Hid?) zien, maar meer een compliment naar ons. Want waar we eerder in het seizoen nog wel eens als Delftse jongetjes hebben gespeeld, hebben we afgelopen zondag echt als mannen gehockeyd en volledig door de Roomsoesjes heen geprikt en ze leeggeknepen.

Na de overwinning tegen Amstelveen hadden we niet alleen vertrouwen in een goed resultaat tegen Roomburg, maar er ook met z'n allen mega veel zin in. De lunch bij de ouders van Dobby was erg lekker en gezellig en op Roomburg was de ontvangst weer als vanouds: opmerkingen over de jas-das!

Na een goede voorbespreking en scherpe warming-up/inspelen startte de wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 uit poule 1B. Nadat we de eerste paar minuten het onszelf een beetje onnodig maakten door meteen voor redelijk lastige passes en duels te gaan, trokken we de wedstrijd snel naar ons toe. Een hoog baltempo, veel goede passes in elkaars forehand en een goede press (echt van voorhoede tot achterhoede klopte de press, waardoor zij hun spitsen amper bereikten). En na zo'n 15 minuten geconcentreerd te hebben gespeeld brak het echte festijn los: de doelpunten. Een eerste waanzinnige combinatie tussen Fred en Hockers, en Hockers en Fred, en Fred en Hockers, en Hockers en Fred. Daarna een goede actie van Gijs die weer gelukkig voor z'n voeten kwam, maar daarna beheerst werd binnengeschoten en een actie van rechtsback PJ die mij deed denken aan de tijd dat Ajax nog over Hatem Trabelsi beschikte. Helaas een goede corner van Roomburg: 1-3 bij rust.

In de rust werd aangegeven dat het eerste doelpunt na rust de wedstrijd zou bepalen. Of spanning terug, of wedstrijd gespeeld.

Tussen die 2 scenario's moest worden gekozen en de Delftsche mannen kozen voor de 2e. Door namelijk binnen 10 minuten (?) het Leidse publiek te trakteren op de 1-4 en 1-5. En ook daarna was het heel lekker hoe we het hebben uitgespeeld. Want het is best moeilijk om daarna geconcentreerd, met elkaar (!) te blijven hockeyen. En dat deden we volledig. Een paar kleine uitbraken waren er van Roomburg, maar ik geloof dat we daar Marien ook wel een plezier mee hebben gedaan, en verder domineerden wij het spel. Dat ook de 1-6 erin vloog was een ware beloning en een voorbode voor een mooi The-Dansant op Hurley!