Algemeen

Wedstrijdverslag Ring Pass Delft - DSHC: 6-2

Nieuws afbeelding 27-11-2012 Mannen,

Afgelopen zondag stond de Delftse kraker Ring Pass - DSHC op het programma. Een wedstrijd die live werd verslagen op stadsradio Delft en werd bezichtigd door tientallen toeschouwers. En die toeschouwers, vooral Ring Pass - fans, konden weliswaar juichen om de doelpunten van hun favoriete team, qua veldspel was het toch echt DSHC dat bij vlagen het betere en mooiere hockey op de mat legde.

De wedstrijd begon in hoog tempo en energiek vanuit beide ploegen. Direct werd duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zouden zijn: de scherpte was overal op het veld aanwezig. De grotere kansen waren voor Ring Pass, wij moesten het vooral doen met halve kansen, kwamen ook minder in de buurt van hun goal dan andersom. Lange tijd hield Marien ons op de been, maar helaas vielen na 20 minuten 2 doelpunten vrij snel achter elkaar. Eerst door een middenvelder van Ring Pass die helemaal vrij stond bij een paal, daarna uit een strafcorner. Maar gelukkig hebben wij ook een strafcorner die aardig draait en vrij snel na de 2-0 werd het 2-1. Dit was dan ook de ruststand, een juiste weergave van de krachtenverhouding van de eerste helft (alhoewel ik vond dat het veldspel gelijkwaardig was, maar de scherpte bij de echt cruciale momenten zoals balverlies/balwinst en spel in onze/hun cirkel gewoon was groter bij de mannen van Ring Pass).

In de rust moest 164 even kotsen en werd 188 (voorheen club-lekkerste op Ring Pass) door menig grietje aangesproken en aangeraakt. Bleek toch maar weer dat die Ring Pass meiden al die massieve spierbonken uit het 1e niet prefereren boven een knappe, tedere jongeman die een kwartier per dag besteedt aan het finetunen van zijn quasi-nonchalante baardje en sinds een paar maanden ook nog eens hele coole en interessante vrienden om zich heen heeft.

Maar goed: verder met de rust. Want daarin hadden we het erover dat we vooral het 1e kwartier echt scherp moesten zijn, omdat Ring Pass in die periode de wedstrijd naar zich toe zou willen trekken. We konden zeer hoge druk en gretigheid verwachten en deze periode moesten we ons doorheen bijten om vervolgens over Ring Pass heen te gaan.

Maar helaas.... Een kwartier na rust stond het 6-1 voor Ring Pass. Misschien was het de informatie vooraf die ons angstig maakte (dit is natuurlijk geen excuus!), aan de andere kant hadden we het geluk ook niet mee. Een scheidsrechter die een cruciale fout later toegaf, waardoor de 3-1 werd gescoord, een onhandig eigen doelpunt, etc. Duidelijk was wel dat we werden overdonderd en in dat kwartier alle organisatie weg was, maar met een beetje meer geluk was het een ander pot geweest. Waar ik wel blij mee ben, is dat we de laatste 20 minuten nog even hebben laten zien aan onszelf en iedereen op het park dat we wel degelijk goed kunnen hockeyen. We hebben het spel gedomineerd, 6-2 gescoord (er zat een 6-3 en 6-4) in en zelf geen gele kaarten gehaald terwijl ze er bij Ring Pass 2 kregen om redenen die je niet zou verwachten bij een ploeg die met 4 doelpunten voor staat, maar eerder bij een ploeg die met 4 doelpunten achter staat: zeiken op de scheidsrechter en van achter iemand neerhalen.

Jammer dat we de punten hebben laten liggen, maar gezichtsverlies hebben we zeker niet geleden.